Mijn verhaal
Toen ik - nota bene tijdens mijn studie religiewetenschappen - voor het eerst verliefd werd op een vrouwelijke medestudent, bleek er geen weg meer terug. Zowel mijn hart als mijn hoofd hadden het gevoel thuis te komen. Niet alleen stortte ik mij vol overgave op de lesbische liefde maar ook zette ik mij in om seksuele diversiteit bespreekbaar te maken met als doel: meer ruimte voor verschil.

Samen met  UvA Pride - het platform voor lhbt-studenten en docenten - organiseerde ik de eerste landelijke universiteitsboot die meevoer met de jaarlijkse Amsterdamse canal parade.

Ook deelde ik mijn persoonlijke verhaal voor de klas om zo discriminatie, pesten en uitsluiting bespreekbaar te maken. Hierdoor werd ik één van de winnaars van de LHBT-innovatieprijs uit handen van minister Jet Bussemaker. 

En mocht ik samen met een groep creatievelingen meewerken aan het queer blad L’HBTQ magazine, waardoor ik werd gevraagd als columnist voor Gay.nl.

 

Mijn opleiding

Door mijn specifieke studieachtergrond in journalistiek en religiewetenschappen weet ik goed de verbinding te maken met het ruime assortiment aan diversiteit: van seksuele tot genderdiversiteit en van etnische tot religieuze diversiteit.

 

Momenteel

Ben ik razend enthousiast over IncInc, waarmee ons team de werkvloer een stuk inclusiever probeert te maken: www.incinc.nl.

Heb ik de smaak van storytelling te pakken en heb ik met Echt Gebeurd mijn verhaal mogen vertellen op het podium van Toomler en De Kleine Komedie.

Werk ik met organisaties samen aan projecten over diversiteit & inclusie.

En bouw ik aan mijn eigen podpotcast.

 

Wat anderen over mij zeggen:

"Sanne is een heuse specialist in diversiteit. Ze is een warme en humoristische persoonlijkheid die op eigen wijze haar persoonlijke verhaal meeneemt op het podium. Met haar achtergrond in journalistiek en religiewetenschappen weet Sanne als trainer of gespreksleider precies hoe je maatschappelijke taboethema’s bespreekbaar maakt: helder, humoristisch en open. Daarnaast doorziet zij groepsdynamieken snel, wat haar tot een scherpe én fijnzinnige samenwerkingspartner maakt."

Bron: Diversion.

Sanne Pols - Diversiteit & Inclusie: Trainer & Spreker & Schrijver.