Mijn verhaal
Toen ik - nota bene tijdens mijn studie religiewetenschappen - voor het eerst verliefd werd op een vrouwelijke medestudent, bleek er geen weg meer terug. Zowel mijn hart als mijn hoofd hadden het gevoel thuis te komen. Niet alleen stortte ik mij vol overgave op de lesbische liefde maar ook zette ik mij in om seksuele diversiteit bespreekbaar te maken met als doel: meer ruimte voor verschil.

Samen met  UvA Pride - het platform voor lhbt-studenten en docenten - organiseerde ik de eerste landelijke universiteitsboot die meevoer met de jaarlijkse Amsterdamse canal parade.

Ook deelde ik mijn persoonlijke verhaal voor de klas om zo discriminatie, pesten en uitsluiting bespreekbaar te maken. Hierdoor werd ik één van de winnaars van de LHBT-innovatieprijs uit handen van minister Jet Bussemaker. 

En mocht ik samen met een groep creatievelingen meewerken aan het queer blad L’HBTQ magazine, waardoor ik werd gevraagd als columnist voor Gay.nl.

 

Mijn opleiding

Door mijn specifieke studieachtergrond in journalistiek en religiewetenschappen weet ik goed de verbinding te maken met het ruime assortiment aan diversiteit: van seksuele tot genderdiversiteit en van etnische tot religieuze diversiteit.

 

Momenteel

Ben ik razend enthousiast over IncInc, waarmee ons team de werkvloer een stuk inclusiever probeert te maken: www.incinc.nl.

Heb ik de smaak van storytelling te pakken en heb ik met Echt Gebeurd mijn verhaal mogen vertellen op het podium van Toomler en De Kleine Komedie.

Werk ik met organisaties samen aan projecten over diversiteit & inclusie.

En bouw ik aan mijn eigen podpotcast.

 

 

Sanne Pols - Diversiteit & Inclusie: Trainer & Spreker & Schrijver.

Wat Anne Struik over mij zegt:
"Sanne is een geboren verbinder en netwerker. Zij weet obstakels, moeilijke gesprekken en problemen om te vormen tot vruchtbare gesprekken door middel van creatieve opdrachten, de confrontatie aangaan en het delen van eigen ervaringen. Haar kwetsbare houding, haar vermogen om onmiddellijk tot de kern te komen en de diepte in te gaan, haar humor en scherpte maken dat haar trainees altijd de beste versie van zichzelf worden. Ik heb meerdere trainingen van Sanne bijgewoond en zij is een absolute expert, in het aangaan van controversiële gesprekken, en rondom lhbt in het bijzonder." Projectleider Diversion.